Ben ik mantelzorger?

Bijna iedereen krijgt er mee te maken. De zorg voor een naaste! Voor de meeste mensen is dit vanzelfsprekend, je doet het uit liefde voor elkaar. Maar wanneer ben je mantelzorger? 

Iedereen (familie, buren, vrienden) die minimaal drie maanden en meer dan vier uur per week zorgt voor iemand met wie hij of zij een persoonlijke relatie heeft, is een mantelzorger.

Het gaat dan vooral om de extra dingen die u doet voor degene die u verzorgt. Denk hierbij aan het helpen met wassen en aankleden of douchen, helpen met eten of het begeleiden naar artsen. Dat hoeft niet alleen in een thuissituatie te zijn, maar kan ook zorg zijn aan iemand die in een zorginstelling woont. 

Door het invullen van De Mantelzorgtest krijgt u een goed beeld hiervan. En krijgt u praktische tips en hulp bij de zorg voor uw naaste.

 

This website uses cookies for optimal functioning. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang