De tandarts, de fysiotherapeut, vervangende mantelzorg aan huis, een bezoek aan het ziekenhuis; zorgkosten kunnen hoog oplopen. Voor inwoners met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om deze kosten te betalen. De Gemeentepolis Drechtsteden is een zorgverzekering waar minder dan normaal voor wordt betaald. Dit komt omdat de gemeente korting geeft. Veel inwoners die recht hebben op de gemeentepolis maken hier al gebruik van. Op woensdag 6 december is er een speciale inloopdag waar men terecht kan voor vragen en hulp bij het afsluiten.©

Voor wie is de Gemeentepolis Drechtsteden?

Inwoners kunnen gebruikmaken van de gemeentepolis als het inkomen van het huishouden niet meer is dan €2801,00 bruto per maand. Dit bedrag is inclusief 8% vakantiegeld. Het inkomen van een huishouden is het bruto inkomen van inwoner plus het bruto inkomen van een partner. Het inkomen van inwonende kinderen of andere huisgenoten telt niet mee. Als iemand alleen woont, telt alleen het eigen inkomen mee. 

Inloopdag

Dit jaar is er een nieuw initiatief; een inloopdag. Op woensdag 6 december staan er medewerkers van VGZ klaar om te helpen bij het afsluiten en vragen te beantwoorden over de gemeentepolis. De inloopdag is op het Werkplein van de Sociale Dienst Drechtsteden aan de Spuiboulevard 298 in Dordrecht. De medewerkers van VGZ zijn van 9.00 uur tot en met 17.00 uur aanwezig. U hoeft geen afspraak te maken, u mag langskomen wanneer het u uitkomt.  

Drie pakketten

De Gemeentepolis Drechtsteden wordt afgesloten bij zorgverzekeraar VGZ. Inwoners kunnen kiezen uit verschillende pakketten: 'VGZ Gemeentepakket Compact', 'VGZ Gemeentepakket Compleet' en 'VGZ Gemeentepakket Compleet € 0 eigen risico'. Op de websitewww.gezondverzekerd.nl/drechtsteden staat meer informatie over deze pakketten en is er een keuzehulp. 

©  Lees meer op: Inloopdag voor zorgverzekering

Vervangende mantelzorg aan huis

Vanuit het VGZ Gemeentepakket Compact krijgt u 10 dagen per kalenderjaar aan vervangende mantelzorg aan huis vergoedt.

Vanuit het VGZ Gemeentepakket Compleet krijgt u 20 dagen per kalenderjaar aan vervangende mantelzorg aan huis vergoedt. 

Lees meer op: VGZ | Vergoeding mantelzorg: vervangende mantelzorg | VGZ Zorgverzekering 

 

Deel dit artikel

Reacties niet mogelijk

Kies hieronder voor één van de aangesloten gemeentes.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang