De persoon die zorg ontvangt, kan de respijtzorg ook met een persoonsgebonden budget betalen. Diegene kan een PGB bij de gemeente, zorgkantoor of zorgverzekeraar aanvragen.

De persoon die zorg ontvangt, kan de respijtzorg ook met een persoonsgebonden budget betalen. Diegene kan een PGB bij de gemeente, zorgkantoor of zorgverzekeraar aanvragen. Een aanvraag voor zorg vanuit de Wmo kan bij de gemeente worden gedaan, ook zorg vanuit de Jeugdwet gaat via de gemeente. Een aanvraag voor zorg vanuit de Wlz kan bij het zorgkantoor worden gedaan. De zorgverzekeraar regelt PGB via de zorgverzekeraar voor zorg- en wijkverpleging.


De persoon die PGB ontvangt (oftewel de PGB-houder) kan naar professionele zorgverleners ook u als mantelzorger uit het PGB betalen. U moet dan wel de zorg verlenen waarvoor de PGB is bedoeld en er wordt dan een contract afgesloten. Het is verstandig om hiervoor een modelovereenkomst van de Sociale Verzekeringsbank te gebruiken.  Voor meer informatie kunt u contact met de respijtzorgconsulenten van MEE Mantelzorg opnemen of op de website van Per Saldo kijken. Per Saldo is de belangenvereniging voor mensen die een PGB willen aanvragen of een PGB houder zijn.

Deel dit artikel

Reacties niet mogelijk

Kies hieronder voor één van de aangesloten gemeentes.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang