Belang betrekken eigen sociaal netwerken

In ons leven worden we geconfronteerd met pech en ziekte en met geluk en successen. Mensen leven samen en delen lief en leed met elkaar. Daar hebben wij ook behoefte aan: wij willen tot een groep horen, erkenning krijgen, liefde delen en steun krijgen. Voor uw naaste maar ook voor uzelf is uw sociaal netwerk erg belangrijk.

In ons leven worden we geconfronteerd met pech en ziekte en met geluk en successen. Mensen leven samen en delen lief en leed met elkaar. Daar hebben wij ook behoefte aan: wij willen tot een groep horen, erkenning krijgen, liefde delen en steun krijgen. Voor uw naaste maar ook voor uzelf is uw sociaal netwerk erg belangrijk. Met een sociaal netwerk bedoelen wij een groep mensen waarmee u een duurzame band onderhoudt. U kunt hierbij denken aan uw familieleden, vrienden, kennissen, collega’s en buren.  Uit onderzoek blijkt dat wanneer mantelzorgers hun omgeving bij de zorgtaken betrekken, zij een hogere kwaliteit van leven ervaren. Daarnaast heeft het een positief effect op de gezondheid. Ook draagt het bij aan de zelf- en samenredzaamheid. Met het betrekken van uw eigen sociale netwerk creëert u een vangnet waarop u en uw naaste kunnen terugvallen. Op ieder moment kunt u zowel de kunt u zowel positieve zaken, als tegenslagen met elkaar delen. Het delen van de zorg met naasten zorgt verder voor continuïteit en veiligheid. Het zal uzelf en uw naaste versterken, u zal u verbonden voelen, geborgen voelen waardoor u een stukje rust kunt ervaren. Wetende dat u er niet alleen voor staat. Ook zal er vanuit uw sociaal netwerk begrip voor uw situatie en zorgen ontstaan, mensen kunnen met u meedenken. Het delen van uw zorgen helpt ook om minder te piekeren, helder na te denken en beter te slapen. 

This website uses cookies for optimal functioning. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang