Over Helpmijzorgen

Op deze website vind u informatie over de mogelijkheden om de zorg tijdelijk over te dragen en staan wij klaar voor persoonlijk advies. 

Wat is respijtzorg

Respijtzorg is de zorg die wordt ingezet om de zorgtaken van de mantelzorger te verlichten of tijdelijk uit handen te nemen. Dit wordt ook wel vervangende mantelzorg genoemd. De mantelzorger kan zo op adem komen, in balans blijven of opnieuw in balans komen. Hierdoor wordt de zorg voor een dierbare/ naaste langer volgehouden.

Helpmijzorgen

Helpmijzorgen is ontwikkeld voor mantelzorgers en professionals uit de gemeenten Dordrecht, PapendrechtZwijndrecht en Hoeksche Waard om inzicht in de verschillende respijtzorgmogelijkheden te geven. Per gemeente kunt u een digitale respijtwijzer vinden. In dit aanbodoverzicht kunt u keuzes maken in leeftijd en beperking en verschillende ondersteuningsmogelijkheden binnenhuis en buitenhuis vinden. Daarnaast geeft Helpmijzorgen inzicht in de verschillende financieringsstromen en vergoedingen om respijtzorg te realiseren. Voor vervangende mantelzorg hoeft u namelijk geen grote portemonnee te hebben.

Helpmijzorgen biedt professionals informatie en inspiratie waarbij zij de mantelzorgers beter kunnen informeren, adviseren of verwijzen.

Kies hieronder voor één van de aangesloten gemeentes.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen