Nieuws

Via deze pagina blijft u op de hoogte van de laatste landelijke, regionale en lokale nieuws rondom vervangende mantelzorg.

Zorgoppas van start in de Hoeksche Waard

Zorgoppas van start in de Hoeksche Waard

Voor ouders met een kind dat ieder uur van de dag speciale zorg nodig heeft, is het vaak heel moeilijk om een geschikte oppas te vinden. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld autisme, een gedragsprobleem, een verstandelijke beperking of een chronische ziekte. Op 1 december zijn gemeente Hoeksche Waard en Zorgoppas een pilot van 1 jaar gestart. Zorgoppas regelt geschikte en betaalbare oppas voor ouders van kinderen met een extra zorgbehoefte. Met de pilot wordt onderzocht in welke mate Zorgoppas helpt om de vaak overbelaste ouders te ontlasten.

Lees meer
Gemeentepolis Drechtsteden

Gemeentepolis Drechtsteden

De tandarts, de fysiotherapeut, vervangende mantelzorg aan huis, een bezoek aan het ziekenhuis; zorgkosten kunnen hoog oplopen. Voor inwoners met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om deze kosten te betalen. De Gemeentepolis Drechtsteden is een zorgverzekering waar minder dan normaal voor wordt betaald. Dit komt omdat de gemeente korting geeft. Veel inwoners die recht hebben op de gemeentepolis maken hier al gebruik van. Op woensdag 6 december is er een speciale inloopdag waar men terecht kan voor vragen en hulp bij het afsluiten.©

Lees meer
Verwijshulp de Hoeksche Waard

Verwijshulp de Hoeksche Waard

Het Verwijshulp de Hoeksche Waard wil op het gebied van kortdurend verblijf alle inwoners van de Hoeksche Waard zo snel mogelijk de juiste zorg op de juiste plaats bieden. Zij zijn er voor alle vormen van kortdurend verblijf, waarbij terugkeer naar huis voor de cliënt het uitgangspunt is. Als verwijzer (huisarts, transferverpleegkundige, casemanager of wmo-consulent etc.) hoeft u dus niet meer diverse zorgaanbieders te benaderen, maar komt u via Verwijshulp HW direct te weten waar een beschikbare plek is. 

Lees meer
Bezig met laden... Bezig met laden...

Kies hieronder voor één van de aangesloten gemeentes.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang